Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tengelykapcsoló olaj (GEN. V.)

Ár:
13.490 Ft (10.622 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2023. október 04.
Szállítási díj: 2.500 Ft
Elérhetőség: Raktáron

BorgWarner gyári cikkszám: 2000884

VW csoport (VW, Audi, Skoda, Seat) gyári cikkszám: G 060 175 A2

Volvo gyári cikkszám: 31367940

Ford gyári cikkszám: FU7J-8708687-AA

GM (Opel és Saab) gyári cikkszám: 93165387

BMW és Mini gyári cikkszám: 83222416513

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Olajminőség

A rendszerben az átvitt nyomaték a szabályozó szelep által beállított olajnyomással lesz arányos. Az olaj a tengelykapcsoló lemezeinek zárásakor a csúszás miatt keletkezett hőt elvezeti, továbbá ellátja a kenési feladatokat, emiatt fém szemcsék is kerülnek bele. Ezért fontos, hogy a megfelelő időközönként elvégzett olajcsere! Az olaj „titkos recept” alapján készül, figyelembe véve a tengelykapcsoló működési állapotait. A gyár által nincs egyéb jóváhagyott olaj! Számos olajforgalmazó hirdeti olaját, gyári vagy azzal egyenértékű olajként, de ezek az olajok nem rendelkeznek a gyártó jóváhagyással. A közelmúltban a gyártó több forgalmazó olajából vásárolt mintát és bevizsgáltatta azokat. A vizsgálatok során kiderült, hogy számos olaj nem teljesítette a BorgWarner gyár által forgalmazott kenőanyagokkal szemben támasztott szigorú követelményeket.

Kiszerelés

A haldex-rendszerű tengelykapcsolókba a BorgWarner gyár kétféle kiszerelésben hozza forgalomba az olajat. Az első generációs Volvo-ban (Gen. I.) és a második generációtól kezdve (Gen. II. - Gen. V.) 850 ml-es csomagolásban – a klasszikus olajos flakonokhoz hasonló módon – kerül forgalomba az olaj.

Szavatossági idő

Figyelem! A hazai gyakorlatban sokszor tévesen örökéletűnek tartják az olajokat. Fontos, hogy tudja, a haldex-rendszerű tengelykapcsolók gyári olajának szavatossági ideje a gyártástól számított 3 év, mely a gyári csomagoláson is olvasható. Amennyiben 3 év alatt a járművel nem közlekedtek, akkor is képzett szakemberrel ki kell cserélni az olajat, hiszen annak mechanikai és kémiai tulajdonságai nagyban függenek a jármű használatától! Az olajcserét célszerű 30 000 km megtétele után elvégezni, mivel mechanikus kopadékok rakódhatnak le a szivattyú szűrőjén, valamint az olajjáratokban.

Gyári háttér

2011-ben a svédországi Haldex vállalat csoport eladta a haldex-rendszerű tengelykapcsolók gyártási jogát a BorgWarner csoportnak. A magyarországi, Oroszlányban működő BorgWarner Hungary Kft. gyártja a haldex-rendszerű tengelykapcsolók alkatrészeit és végzik azok összeszerelését. Webáruházunk működésének biztos hátterét e közvetlen és teljes körű gyári támogatás adja.

A csomag tartalma 850 ml hajtásláncolaj
A termék bruttó tömege 810 gramm
A termék csomagolási mérete 225 x 110 x 65 mm (magasság x szélesség x hossz)
Csomagolási módja műanyag flakon